Jane House

A close working-relationship with the client and her family resulted in a complete renovation of a large Victorian property in west Fulham; celebrating the client’s love of Crittall combined with practical layouts and contemporary fittings throughout.

 

20180424_doneraile_st_0265.jpg

Scope: Full refurbishment and remodeling internal layouts. Rear and side extension at ground floor with garden redesign and new roof terrace.
Location: Fulham, London
Type: Residential
Duration: 10 months
Services: Concept design to completion
Status: Completed 2017

 

Emphasis was placed on creating a fluid transition between the key living space at ground level and the rear garden, visually separated only by the vertical steel elements comprising of elegant Crittall doors and windows. The ambitious design of the rear extension was achieved through meticulous structural design, substituting potential columns with a large cantilever, allowing for natural light to flood the space during the day. A gorgeous roof terrace with views reaching as far as the Thames contributes to making this space truly unique.

 
20180518_st_dionis_0234.jpg
20180518_st_dionis_0258.jpg
20180424_doneraile_st_0209.jpg