Jose House

Jo Cowen Architects are proud to have completed this ambitious and stylish project on the Alphabet Streets of Fulham. The radical internal remodelling and full subterranean excavation boasts an impressive 5000sqft of living space spanning across four floors. The tapering end of terrace plot offers a unique opportunity for generous rear and side extensions to its perimeter whilst allowing large light wells to be formed around the front and side bay windows to flood basement rooms with natural light. 

 

20180605_39_ellerby_st_0009.jpg

Scope: Full reconfiguration and extension of family house
Location: Fulham, London
Type: Residential
Duration: 15 months
Services: Planning, Tender, Construction
Status: Completed

 

This enormous build included re-levelling the split level floors throughout the house to create a seamless transition from open plan living spaces to the garden and pergola beyond. The interior is finished with a palette of light oak flooring and neutral tones to enhance the bright feel and clean aesthetic; with darker features and glazed screens to frame the muted space. A sculptural staircase adds an element of interest and continuity throughout the house.

 
20180427_ellerby_st_0027.jpg
20180427_ellerby_st_0018.jpg
20180427_ellerby_st_0080.jpg
20180427_ellerby_st_0163.jpg
20180605_39_ellerby_st_0128.jpg
20180605_39_ellerby_st_0188.jpg
20180605_39_ellerby_st_0108.jpg